Ананас – за добра чревна микрофлора

2.4K

Съдържание

  • Състои се от 80-90% вода.
  • органични киселини, като преобладава лимонената
  • белтъчни вещества
  • минерални соли
  • витамин А, Б и в по малко количество С
  • Енергийната стойност на 100g плод е 56 kcal

Лечебни свойства

От векове народната медицина е ценяла ананаса като лечебно средство при много болести. Този плод се препоръчва при всички състояния на обща слабост, при които жизнените сили са накърнени. Събужда духа и ободрява отмалялото сърце. От някои народи се е използвало като разхладително и темпратуропонижаващо средство. Смята се, че плодът оказва противовъзпалително действие и ефикасно средство за стимулиране на защитните сили на организма при простудни заболявания. Препоръчва се при чернодробни, бъбречени, сърдечно-съдови смущения, както и при анемии. Стимулира храносмилането и се справя успешно с лениви черва, благодарение на ензима бромелин (който разлага белтъците). ВАЖНО е да се знае, че този ензим се разрушава при консервирането на плода. С успех се прилага при функционални разстройства на нервната система и при кожни обриви.

Внимание!

*Необходимо е да се знае, че ананасът повишава кисленността на стомашния сок, поради което не се препоръчва при гастрити и язвена болест на стомаха.

Бъдете здрави!

Собственикът на сайта lechebna.com не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта lechebna.com не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

Close
© 2020. Всички права запазени.